Politika zaštite privatnosti i uvjeti korištenja

Vaša privatnost i sigurnost Vaših podataka od velike su nam važnosti. Centar cjeloživotnog učenja štiti vašu privatnost i temelji svoje web stranice na tehnologijama koje omogućavaju siguran način korištenja interneta. Ova Izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na web stranice www.ccu.hr i objašnjava prikupljanje i upotrebu osobnih podataka, korištenje kolačića te koja su Vaša prava.

Obradu podataka vodi Centar cjeloživotnog učenja, Mašićeva 3/a, 10000 Zagreb.
Naša e-mail adresa je edukacija@ccu.hr

Ukoliko imate bilo kakva pitanja o Vašim osobnim podacima slobodno ih uputite na navedenu mail adresu.

Upotrebom www.ccu.hr suglasni ste s načinom prikupljanja i upotrebe vaših osobnih podataka opisanim u ovoj Izjavi. Putem web stranica www.ccu.hr moguće je prikupljanje vaših osobnih podataka kao što su ime i prezime, broj telefona, e-mail adresa i sl. Za svrhu prikupljanja podataka u vezi sa statistikom posjećenosti web stranicama, također se automatski prikupljaju informacije povezane s njima koje mogu sadržavati IP adresu, vrstu web preglednika, vrijeme pristupa, web stranice s kojih je pristupano i slične podatke.

Prikupljanje i upotreba osobnih podataka

Centar cjeloživotnog učenja na ovom web mjestu može prikupljati i upotrebljavati osobne podatke kako bi održala funkcionalnost web stranica i omogućila usluge koje korisnici traže.

Poštujemo vašu privatnost i obrađujemo osobne podatke pošteno i zakonito, isključivo na temelju valjanih pravnih osnova, odnosno sukladno vašim suglasnostima za obradu.

Centar cjeloživotnog učenja ne prodaje, ne iznajmljuje i ne posuđuje popis korisnika svojih stranica trećim stranama. Treće strane koje mogu imati pristup privatnim podacima uključuju tvrtke s kojima imamo ugovor o održavanju naših internetskih stranica, institucije i pouzdani partneri koji sudjeluju u izvedbi naših obrazovnih programa. Svaka takva treća strana ima obvezu zadržavanja povjerljivosti te ne smije kopirati ili upotrebljavati vaše osobne podatke osim ako to nije za svrhu pružanja naših usluga.

Osobne podatke koje ste nam učinili dostupnima prilikom kontakta obrađivati ćemo za vrijeme postojanja ove stranice. Možemo ih koristiti kako bismo odgovorili na vaše upite ili vas obavijestili o promjenama i novostima. U svakom trenutku možete zatražiti brisanje vaših osobnih podataka.

Sigurnost osobnih informacija

Web stranice www.ccu.hr štite vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, upotrebe ili odavanja. Podaci na računalnim poslužiteljima pohranjuju se u sigurnom okruženju, zaštićenom od neovlaštenog pristupa.

Upotreba kolačića

Na web stranicama www.ccu.hr koriste se tzv. kolačići – tekstualne datoteke koje na računalo posjetitelja smješta web preglednik. Datoteke nastaju kada preglednik učita web stranicu.

Kolačići koji se pohranjuju mogu biti privremeni, pohranjuju se samo tijekom posjeta web stranicama, te trajni kolačići koji na računalu posjetitelja ostaju pohranjeni i nakon posjeta. Kolačići se koriste za funkcioniranje svih značajki web mjesta i boljega korisničkog iskustva.

Kolačićima trećih strana www.ccu.hr koristi se za dobivanje statističkih podataka o posjećenosti i načinu upotrebe naših web stranica. Podaci koji se prikupljaju uključuju IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne statističke podatke koji se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku.

Ako niste suglasni njihovom upotrebom, kolačiće možete lako izbrisati (ili spriječiti) na vašem računalu ili mobilnom uređaju pomoću postavki preglednika kojim se koristite.

Uvjeti i izmjene

Centar cjeloživotnog učenja zadržava pravo izmjene ove Izjave kako bi prenijela nove informacije o načinima na koje Centar cjeloživotnog učenja na svojim web stranicama štiti vaše podatke. Možete u svako doba zatražiti pregled svih osobnih podataka koje smo od vas dobili na web stranici www.ccu.hr te možemo na Vaš zahtjev ažurirati, ispraviti ili brisati te podatke ili ubuduće prestati koristiti te podatke. Ako želite ostvariti to pravo molimo da nam se javite na edukacija@ccu.hr.

Vaša prava

Apsolutno uvijek imate pravo na:

  • pristup vašim podacima (informiranje o vrsti Vaših osobnih podataka a kojima raspolažemo)
  • ispravak podataka u slučaju da su se Vaši podaci izmijenili te ih želite ispraviti,
  • brisanje Vaših podataka kojima raspolažemo, ukoliko ne postoji zakonska odredba koja to onemogućuje
  • pravo na prigovor oko upotrebe Vaših osobnih podataka.

U svakom od ovih slučajeva (pravo na pristup, ispravak, brisanje, prigovor) molimo da nas kontaktirate na našu e-mail adresu: edukacija@ccu.hr ili broj telefona (+385 1) 2334 497.
Vaše upite i zahtjeve obradit ćemo bez nepotrebnog odgađanja i u skladu sa zakonskim obvezama te ćemo Vas informirati o mjerama koje smo poduzeli.

Kontakt

Ako imate bilo kakva pitanja u vezi naše politike za zaštitu osobnih podataka, ili u vezi vaših iskustava s ovom internet stranicom, molimo da nam se javite na edukacija@ccu.hr.